This is an alert!
Aktuellt om fond och tradBlanketterBroschyrerHållbarhetNyheterJuridikOm oss Produkter & KonceptRegelverkSEB Investment OutlookSEB MakropoddSjälvbetjäningStarta Offertprogrammet

Öppettider Förmedlarsupport Kristi himmelsfärd

2022-05-24 08:52

Onsdag den 25 maj har Förmedlarsupport öppet till klockan 13:00. Torsdag är det stängt. Fredag öppet som vanligt.

Investment Outlook: Huvudvy ger huvudbry

2022-05-24 08:43

Hög inflation, centralbanker som snabbt måste höja räntorna, covidnedstängningar i Kina, kriget i Ukraina och tydligt lägre tillväxtförväntningar har plågat marknaden under året. Riskaptiten har fallit samman allteftersom problemen tilltagit. Vi förväntar oss en stabilisering i närtid, men konstaterar att riskbilden är fortsatt besvärande.

Hela rapporten (pdf)
Sammanfattning (pdf)

Nyhet i fondlistan: Fond id

2022-05-20 14:53

Nu finns "Fond id" i fondlistan på seb.se. Klicka in på fonden och kika i översikten, där hittar du Fond id näst längst ner, se exempel:

Se kundbrev om makulerade fondbyten från handelsstoppade fonder

2022-05-18 14:21

Kunder som fått fondbyten makulerade med anledning av byte från fonder som är handelsstoppade i ukrainakrisen, får brev med information på SEB internetbanken denna vecka eller via post om 3-5 dagar. Fonderna som är handelsstoppade är East Capital Ryssland (fond id 436) and Schroder ISF Emerging Europe EUR (fond id 416).

Se kundbrev exempel

Marknadsvärdesanpassning i traditionell försäkring

2022-05-09 08:49

Från och med den 9 maj 2022 införs en så kallad marknadsvärdesanpassning för de kunder som vill flytta eller återköpa en tjänstepensionsförsäkring i traditionell försäkring i SEB Pension och Försäkring AB. Det betyder att försäkringens värde sänks för att motsvara tillgångarna i portföljen.

- För kunder med traditionell tjänstepensionsförsäkring innebär det att det flyttade eller återköpta beloppet anpassas till ett värde som motsvarar den aktuella s.k. KOVÅ-graden. Om den senare till exempel är 99 procent så sänks beloppet med 1 procent, säger Harald Nöjd, chefsaktuarie Pension & Försäkring. Kunder med kapitalförsäkring eller privat pensionsförsäkring (som inte är en överlåten tjänstepensionsförsäkring) påverkas inte. Marknadsvärdesanpassningen görs för att kunder som flyttar eller återköper sin försäkring inte ska gynnas på bekostnad av de kunder som har kvar sina försäkringar.

Marknadsvärdesanpassningen görs i enlighet med försäkringsavtalet och ska alltid göras då KOVÅ-graden understiger 100 procent. Aktuell uppgift om KOVÅ-grad finns på hemsidan.

Frågor och svar

Så påverkas privatekonomin av vårbudgeten

2022-04-19 13:51

Vårbudgeten för 2022, som offentliggörs idag, innehåller riktlinjerna för den ekonomiska politiken och ytterligare åtgärder på 35 miljarder kronor. SEB:s privatekonom Americo Fernández kommenterar hur reformerna direkt och indirekt påverkar hushållens ekonomi.

Läs mer (sebgroup.com)

Makropodd av SEB: Tillväxtländer i skenet av kriget

2022-04-13 08:26

Carl Hammer och Per Hammarlund diskuterar senaste Emerging Markets Explorer: Om tillväxtländernas utsikter 2022, hur kriget i Ukraina kommer att påverka samt vad som händer med både rysk och kinesiskt ekonomi. Och mycket mer.